Allt fler förskolor och pedagogiska verksamheter efterfrågas på grund av olika anledningar. En är givetvis att det kommer fler barn till vårt land som också behöver omsorg. En annan anledning är att det bildas andra typer av förskoleverksamheter som uteförskolor som är ett test hur barnen svarar på andra områden.

Att hitta pengar till verksamheten

Att bygga en förskola kostar pengar och att hålla den på en bra nivå kostar ännu mer. Därför bör man vända sig till olika aktörer för att få hjälp med finansieringen. Man kan självklart ta ett stort banklån för att klara av det hela men för att samtidigt vara lite mer på den säkra sidan, är det bra att gå till kommunen för att be om ett bidrag. De kan bidra med något, antingen det handlar om renovering eller utbyggnad eller om det rör sig om en helt ny byggnation. Dock kan det vara lite knepigt ibland och det är inte alltid man får med sig kommungubbarna på sina idéer. I vissa fall kan även Boverket lägga till lite slantar när man ska finansiera sin förskola.

Finansiera privat med lån

Ett annat sätt som visserligen kräver garantier och hårt arbeta, är att använda sig av privatlån från exempelvis privata låneförmedlare som freedomfinance som hjälper till att förmedla lån från olika institut eller banker, eller helt enkelt anlita en bank direkt som fungerar som långivare.

Byggnadslov

När man bygger till eller bygger nytt, måste man ansöka om tillstånd. Detta gör man numera hos kommunerna. Man går då in på respektive kommuns hemsida och fyller i en blankett men rör det sig om något så stort som en förskola bör man även samtala med kommunen.

Driva förskola i privat regi

Allt fler väljer nu att driva fristående förskolor som finansieras i privat regi. Samma regler gäller dock för dessa förskolor och man ansöker om detta via Barn- och Ungdomsnämnden via sin komm